Serveringssteder er en viktig del av tilbudet på den nye møteplassen og handelspunktet.
Under finner du informasjon om hvilke typiske matretter befolkningen spiser mye av, hvilke holdninger de har til ulike typer mat og hvor mange som ofte besøker restauranter og gatekjøkken.
Kilde: Kantar TNS' Forbruker & Media-undersøkelse og Prognosesenteret
---
Restaurant (minst én gang i uken):
Går på restaurant: 3,3%
Går på gatekjøkken: 3,4%Indeks 126
Matretter (Minst én gang i uken):
Supper: 17,6% | Indeks: 108
Pasta/spaghetti: 34,6% | Indeks: 100
Hamburger: 6,3% | Indeks: 99
Pølser: 16,9% | Indeks: 105
Svinekjøtt: 21,6% | Indeks: 106
Lammekjøtt: 4,5% | Indeks: 108
StorfeKjøtt: 24,7% | Indeks: 106
Kalkun: 2,0% | Indeks: 107
Skalldyr: 6,2% | Indeks: 106
Fersk fisk: 38,7% | Indeks: 100
Frossen fisk: 36,0% | Indeks: 106
Gryteretter: 10,1% | Indeks: 94
Dypfryste middagsretter: 13,0% | Indeks: 90
Hermetiserte middagsretter: 1,9% | Indeks: 88
Ferske ferdigretter: 11,1% | Indeks: 108
Pizza: 25,7% | Indeks: 105
Sushi: 3,1 | Indeks: 96
Veganske/vegetarianske produkter: 8,4% | Indeks: 79